Ministrul investițiilor și fondurilor europene Cristian Ghinea s-a plâns că unele ministere trăiesc într-un ”dolce far niente” și a povestit ce influență pozitivă are președintele Klaus Iohannis pentru a se face pașii necesari.

De săptămâna viitoare, ”Ministerul investițiilor și proiectelor europene (MIPE) va fi mult mai dur în a da termene, pentru că eu personal nu mai sunt dispus să răspund public pentru decizii care tărăgănează la alte instituții. Deci, ok, a fost frumos, consensual și cred că am reușit o performanță în a ține coaliția unită în spatele PNRR, în a avea o negociere și o argumentație tehnică cu toate ministerele și în coaliție și cu primul ministru și cu toată lumea, astfel încât să avem totuși un consens intern pe acest subiect. Însă, dacă nu se iau niște decizii, mi le voi asuma eu și vom merge mai departe”, a declarat sâmbătă, la Digi 24, ministrul Cristian Ghinea, invitat să explice cum decurg negocierile cu Comisia Europeană privind Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Ministrul investițiilor și proiectele europene nu a dorit să spună care sunt acele instituții, dar a precizat că ”au fost două informări în guvern, ministerele au primit o listă de întrebări din partea noastră (a MIPE) și de decizii, unele au răspuns foarte bine, altele trăiesc într-un dolce far niente”.

Ghinea a spus că are ”o relație de lucru foarte bună” cu președintele Klaus Iohannis: ”Am învățat ceva în astea trei luni: că ascultă foarte atent și că te lasă să faci pașii necesari și, când spui «aici e o problemă» dă telefoanele necesare ca să se facă pașii înainte. Eu chiar îl admir pentru că are capacitatea de a ține lucrurile laolaltă fără să fie evident că o face”.

Ministrul simte că președintele are ”o influență pozitivă”: ”După ce-l informez pe președinte și preșele a fost informat de toți pașii, de toate deciziile, când am o rugăminte nu știu dacă face, ce face exact, dar se întâmplă niște lucruri”.