Executivul a adoptat în ședința de marți o Hotărâre de Guvern prin care a stabilit că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 10 noiembrie.

"Vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru președintele României. Ulterior, vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislației electorale, și anume votarea pe mai multe zile în străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21.00 și implementarea votului prin corespondență", a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

+++

La începutul lunii iulie, președintele AEP Constantin-Florin Mitulețu Buică a declarat că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

Totodată, Parlamentul a adoptat proiectul de lege care prelungește perioada de vot în Diaspora pentru alegerile prezidențiale și care permite votul prin corespondență.