Premierul Florin Cîțu s-a declarat luni supărat pe "o minoritate care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare", astfel că va avea discuții cu prefecții și primarii pentru a găsi soluții de înăsprire a sancțiunilor.

"Am văzut și eu imaginile cu ce s-a întâmplat în weekend în cluburi și în stațiunile montane și vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Bineînțeles, implicațiile sunt pentru majoritatea populației", a declarat Florin Cîțu înaintea ședinței Biroului executiv al PNL.

În acest sens, premierul a spus că luni, de la ora 13:00, va avea o întâlnire cu primarul general, Nicușor Dan, și cu primarii de sectoare pentru a discuta despre situația din București. De asemenea, de la ora 16:00 va avea discuții online cu prefecții și marți cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor.

"Este momentul ca soluțiile să vină de la autoritățile locale. Există particularități pentru fiecare județ. Mă aștept ca, pe lângă discuțiile despre bugete, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trece România", a adăugat el.

Florin Cîțu a asigurat că acolo unde cluburile nu respectă legea va fi intransigent, deoarece "nimeni nu este mai presus de lege".

El a menționat că există și politicieni care îndeamnă la nerespectarea regulilor, dar acolo este "o problemă morală".

Legat de protestele anti-COVID, premierul a declarat că este de acord cu ele pentru că este liberal, dar manifestațiile trebuie organizate cu respectarea legii.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat tot luni că a depus în Parlament un proiect prin care să se permită suspendarea pentru două săptămâni a activității operatorilor economici care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID.

"O să solicit PNL să discute în coaliție, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere și aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Am văzut că sancțiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislația să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una, două sau trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecție sanitară”, a declarat Bode pentru Digi24.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că susține propunerea ministrului, iar, dacă aceasta nu va trece de Parlament, ea va fi adoptată sub forma unei Ordonanțe de urgență, act pregătit deja.