Camera Deputaților a adoptat într-un final proiectul PSD prin care sălile de jocuri de noroc vor dispărea din localitățile mici. Premierul Marcel Ciolacu promitea anul trecut cu totul altceva.

"Păcănelele  sunt un dezastru care distrug vieți și familii întregi. Vom vota în această sesiune parlamentară să le scoatem în afara localităților. Trebuie să se termine cu acest flagel!", scria pe Facebook în septembrie 2023 premierul Marcel Ciolacu. 

Șeful PSD susținea atunci că printre prioritățile social-democraților în noua sesiune parlamentară se numără eliminarea "păcănelelor" din localități.

”Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, anunța premierul.

Cum a fost ciopârțită legea?

Câteva luni mai târziu, legea votată marți arată diferit față de promisiunile lui Ciolacu. 

Legea, care merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis, permite funcționarea ”păcănelelor” în localități cu peste 15.000 de locuitori. 

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, susține că, în perioada următoare, pe repede înainte, vor fi adoptate și celelalte proiecte de acest fel din Parlament și este așteptată o reacție a industriei după intrarea în vigoare a primei legi.

"Să vedem marii avocați cu care am tot fost amenințați în ultima vreme cum reacționează la prima lege și ne vom adapta la a doua. Și publicitatea în această industrie trebuie reglementată și limitată substanțial", a spus el.