Andra Pleșa, fiica partenerei lui Marcel Vela (PNL), a fost numită de premierul Florin Cîțu vicepreședintă a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Prim-ministrul declara recent că ”în acest mandat oprim nepotismul”.

Andra-Sabrina Pleșa a fost numită în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) de premierul Florin Cîțu pe 9 aprilie, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, relatează Economedia.ro.

Andra Pleșa este fiica Gabrielei Nicoleta Pleșa, partenera de viață a senatorului PNL Marcel Vela, fost ministru de Interne în guvernul Orban și șeful liberalilor din Caraș Severin. De altfel, Vela a susținut-o puternic pe Andra Pleșa drept candidat PNL la primăria Caransebeș în 2020, trecându-se chiar primul pe lista candidaților PNL la consiliul local, dar ea a pierdut alegerile în fața unui candidat independent.

Mama Andrei Pleșa, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată.

Andra Pleșa este într-o relație cu Ionuț Stroe, șeful organizației de Argeș și fost ministru al sportului în guvernul Orban.

Oprim nepotismul

”V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”, declara în februarie premierul Florin Cîțu, după dezvăluirile Recorder privind numirile de la Apele Române.

”În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:

- fără penali în funcții publice;

- profesioniști;

- fără nepotisme;

- fără conflict de interese”, mai scria Florin Cîțu pe Facebook, anunțând că a trimis Corpul de Control la Apele Române.