Premierul Viorica Dăncilă spune că va merge a consultările de la Cotroceni convocate de președinte pe tema propunerii unui alt comisar european de îndată, "același cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari"

"Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Iar în ceea ce privește invitația la consultări adresată de președinte, îi răspund că voi veni de îndată, același "de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari - conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția", i-a răspuns Dăncilă președintelui.

+++

Președintele Klaus Iohannis a trimis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre propunerea României în viitoarea Comisie Europeană.

"În temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție vă invit pentru consultări miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene. Această chestiune reprezintă o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român", se arată în scrisoarea transmisă de șeful statului.

Klaus Iohannis i-a transmis premierului că poate veni la întâlnire însoțită de miniștrii de resort.Întâlnirea ar avea loc chiar în timp ce la Bruxelles este programată audierea Rovanei Plumb în Comisia pentru Transport a PE, dacă va primi luni undă verde de la Comisia Afaceri Juridice (JURI). Audierea e programată între 9:00-12:00 (10:00 - 13:00, ora României).