Întrebat de situația lui Costel Alexe, președintele Klaus Iohannis a declarat că se așteaptă ca politicianul liberal să demisioneze din funcții, dacă va fi cercetat penal.

Întrebat dacă președintele CJ Iași Costel Alexe, urmărit penal de DNA, ar fi trebuit să demisioneze din funcție, iar liberalii să-i retragă sprijinul politic, președintele Klaus Iohannis a precizat că ”această discuție trebuia să aibă loc de mult și să fie mult mai scurtă”.

”Am spus dintotdeauna că penalii nu au ce căuta în funcții publice. Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, m-aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține până la clarificarea aspectelor”, a subliniat președintele. 

Iohannis a mai spus că PNL i-ar putea retrage sprijinul politic, dar nu se bagă în această problemă de partid.

Fostul ministru al mediului Costel Alexe - în prezent președinte al Consiliului Județean Iași și lider al PNL Iași - este urmărit penal de DNA, care-l acuză de luare de mită și instigare la delapidare.

Luni seara, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că se vor lua decizii statutare, după ce se va vedea care este exact situația lui Costel Alexe.

"Domnul Alexe a fost ales președinte al Consiliului Județean, a fost ales cu un scor de peste 40% și nu există în momentul de față nicio constrângere legală care să îl împiedice să își exercite acest mandat de președinte al consiliului județean. E o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să își dea demisia din funcția de președinte al CJ?", a precizat la B1 TV liderul PNL.