Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, referitor la o posibilă candidatură a sa la șefia Consiliului European, că "nu e bine să comentezi zvonurile".

"Dacă aceasta e opinia cuiva, atunci pentru mine nu este nicio problemă, însă nu cred că în acest moment este bine să comentez zvonuri. Începem negocierile politice pentru președinția Comisiei Europene. Nu avem încă progrese semnificative în acest negocieri, așa că haideți să așteptăm și să vedem cun decurge discuția astăzi (joi - n.r.), poate mâine, poate săptămâna viitoare", a declarat Klaus Iohannis înaintea participării la reuniunea Consiliul European.

Reacția președintelui vine după ce publicația Financial Times relata săptămâna trecută despre faptul că acesta este unul dintre politicienii favoriți pentru șefia Consiliului European.

Iohannis a anunțat în urmă cu peste un an că își dorește un al doilea mandat de președinte al țării, iar numele său a mai fost vehiculat în trecut pentru a prelua conducerea Consiliului European.