Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că până după 1 Decembrie nu va exista nicio schimbare de miniștri, afirmând că PSD a schimbat de la alegerile parlamentare 70 de miniștri, iar "așa nu se poate guverna".

"Ca să fie lămurită chestiunea, în această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după o remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și Zilei de 1 Decmebrie. Până atunci pot să vă spun că nu se va întâmpla în această zonă nimic. (...) Nu cred că românii au nevoie de acest circ, de remanieri acum, înainte de Sărbătoarea Națională. Haideți să serbăm Centenarul așa cum se cuvine, după care putem să revenim la circul de zi cu zi", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va lua act de demisia ministrului Transporturilor, președintele a spus: "Până după 1 Decembrie nu se va întâmpla nimic".

De asemenea, Iohannis le-a transmis social-democraților că, în loc să se gândească să sesizeze CCR, mai bine ar și munci un pic în Guvern.

"Nu știu ce conflict vor dumnealor să invoce, dar eu i-aș invita, în loc să continue acest carusel, să mai muncească un pic în Guvern și pe urmă mai vedem. Cred că este rezonabil să așteptăm să și guverneze un pic, nu numai să schimbe toată ziua bună ziua miniștri dintr-o parte în alta", a punctat șeful statului.

"Asta cu suspendare devine în timp așa, un loc comun. Nu mi-a fost și nu îmi este teamă de așa ceva și nici de CCR. Absolut toate acțiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituțional. A, că nu le convine, asta este posibil, dar nicio acțiune de-a mea nu s-a situat în afara cadrului constituțional", a mai spus Iohannis.

El a mai spus că modul haotic în care PSD a schimbat miniștri nu este normal, iar el, ca președinte, nu este de acord să contribuie "la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel".

"Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani și pot să vă dau câteva date pe care le-am recitit în această dimineață și care arată că lucrurile merg foarte prost în privința guvernării. PSD este deja la al treilea Guvern în nici 2 ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozițiile de ministru. I-am numărat, n-o să vă vină să credeți - sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne. Ascultați un pic: 70, în nici 2 ani. Pot să vă spun că așa nu se poate guverna, este imposibil să schimbi miniștrii toată ziua bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să funcționeze un Guvern cu două remanieri într-o săptămână? Este ceva ce nu s-a mai întâmplat, nu s-a mai auzit și în acest fel nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel decât cu o guvernare", a spus președintele Klaus Iohannis.