Președintele Klaus Iohannis este de părere că la începutul anului 2021 este posibil să avem până la 4 tipuri de vaccin anti-COVID, iar în primăvară ar putea avea loc vaccinarea în masă a populației.

”În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare și aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3, poate chiar 4 tipuri de vaccin care toate funcționează bine. Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile și pentru noi în România. Sigur, vorbim de primele tranșe care vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinație cu Sars-Cov-2 și cred că asta este o veste foarte bună”, a spus Klaus Iohannis după vizita de la Spitalul de urgență București.

De asemenea, el a spus că se pleacă de la premisa că vaccinarea în masă a populației va putea avea loc în primăvara lui 2021, dar este clar că trebuie așteptat pentru a avea descrierea exactă a fiecărui tip de vaccin.

Președintele a mai afirmat că unii mai comentează că "poate vaccinul este nu știu cum", dar dă spune că serul va fi eficient și sigur.

"Vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că, prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni, cam toată lumea se va conginve de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze, iar în acest fel vom termina pandemia", a mai precizat acesta.