Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj de felicitare președintelui ales al Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional”, se arată în mesajul președintelui României.

Și Ministerul de Externe a avut o reacție după alegerile de duminică, în urma cărora Vladimir Putin a fost reales președinte al Rusiei.

Marți, Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat pentru a reaminti că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, ”poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre”.

MAE a reafirmat ”sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”.