Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a avut legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar opoziția ar trebui să reia inițiativa.

„Nu am avut timp de așa ceva, dar încercarea merită reluată și sper că Opoziția va reuși”, a spus președintele, întrebat fiind dacă a avut vreo legătură cu încercarea de revocare a lui Liviu Dragnea.

În același timp, Klaus Iohannis și-a exprimat miercuri speranța că Opoziția va susține o moțiune de cenzură, adăugând totodată că acesta nu este atributul său.

„Opoziția trebuie să susțină o moțiune de cenzură și sper să o facă”, a spus el.

Iohannis a mai spus și că s-a săturat de „atâția penali” în politică.

„Este evident că ceea ce vedem în ziua de astăzi în circul politic se datorează și faptului că s-a pus cam rar problema valorilor și cam rar problema integrității în ultimii 30 de ani și ne dăm seama acum că s-a greșit profund. O societate este exact atât de bună cât este sistemul său educațional. Dacă vrem altceva, eu vreau altceva... Eu m-am săturat de atâția penali și infractori în vârful politicii românești. Dacă vrem altceva trebuie să acționăm. (...) Fără valori nu ai valoare. Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grijă”, a spus Iohannis, la lansarea proiectului „România Educată”.

El a subliniat că „lucrurile sunt așa pentru că au fost lăsate la voia întâmplării”. „Fiecare și-a ales valorile din vecinătate, din familie, din politică și sunt convins că putem mai bine. Dacă nu aș fi convins că putem mai mult de atât nu aș sta aici și nu aș prezenta acest program”, a arătat Iohannis. 

De asemenea, președintele a reluat criticile la adresa guvernării, în contextul în care se așteaptă o decizie a lui privind revocarea și numirea a doi miniștri.

„Avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiți, și-au dat seama că nu reușesc și încearcă prin aceste veșnice schimbări să creeze impresia că se îmbunătățește guvernarea. Au intrat într-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor și nu acesta este scopul guvernării. Nu sunt de acord să se continue în acest circ”.

„Așadar, prima concluzie este că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare, ci de ochii lumii. Așa nu se poate și nu voi fi de acord să se continue”, a afirmat șeful statului în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni.