Președintele Klaus Iohannis paticipă luni, începând cu ora 12.00, la prima ședință oficială a Guvernului Orban, anunță Administrația Prezidențială.

UPDATE 12.28 Premierul Ludovic Orban a anunțat că liderul PNL Sector 3, Antonel Tănase, a fost numit Secretar General al Guvernului, iar purtătorul de cuvânt al partidului Ionel Dancă, a fost numit șeful Cancelariei prim-ministrului.

UPDATE 12.10 "Eu respir ușurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării. Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă. Este un act de curaj să preiei guvernarea cu un Guvern minoritar. Sunt foarte bucuros că acest Guvern este hotărât să abordeze frontal problemele, dovadă faptul că în prima ședință se discută chestiuni care au trenat și trebuie rezolvate urgen. Îmi pare foarte bine că anteriorul Guvern eșuat a plecat", a spus Klaus Iohannis la deschiderea ședinței de Guvern.

El a mai precizat că a venit la Guvern pentru că a fost chemat și pentru că se va discuta despre propunerea României la funcția de comisar european.

Potrivit sursei citate, Iohannis a fost invitat de premierul Ludovic Orban să ia parte la ședința Executivului.

Luni seară, președintele a mai participat la deschiderea primei ședințe informale a noului Cabinet.

Klaus Iohannis a stat atunci aproximativ două minute la Palatu Cotroceni, după care a plecat.

De asemenea, Iohannis a fost prezent marți și la ceremoniile de predare-primire a mandatelor miniștrilor.