Președintele Klaus Iohannis nu vrea să audă de austeritate și a lăudat din nou Guvernul pentru măsurile bune pe care le-a luat.

"Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate. Am avut criza economică din 2009, 2010, 2011, unde a încercat Europa să combată criza prin măsuri de austeriate, iar rezultatul nu a fost bun și nu intenționez să accept un nou experiment de acest tip. Planul pe care îl avem e cel prezentat deja de Guvern, este un plan care până acum a funcționat foarte bine. Guvernul alocă bani suficienți pentru investiții și a reușit să vină cu pachete de sprijin pentru a ajuta populația vulenrabilă. Acestea vor continua și vom avea în continuare investiții în infrstructură și economie, dar și pachete de sprijin acolo unde este nevoie. Situația este complexă. Criza energetică nu s-a terminat și criza  alimentelor, care pe noi poate nu ne afectează direct, dar dacă prețurile cresc, ne poate afecta", a declarat Klaus Iohannis marți într-o conferință de presă, întrebat cum vede o posibilă intrare a României în austeritate. 

El a mai adăugat că Guvernul a funcționat foarte bine și va continua să sprijine oamenii afectați de creșterea prețurilor.