Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu intenționează să se retragă din cursa pentru șefia NATO, deși unele dintre cele mai influente țări din Alianță au declarat public că îl susțin pe Mark Rutte pentru post.

"Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO și da, sunt câteva afirmații în spațiul public, în continuare consider că șansele mele sunt rezonabile", a spus Iohannis, la Cotroceni, într-o declarație de presă comună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Pe 12 martie, președintele Klaus Iohannis și-a anunțat oficial candidatura în competiția pentru funcția de secretar general al NATO.

"Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa și în special regiunea noastră și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO", a spus Klaus Iohannis. 





Iohannis: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO

Mai mult pe EurActiv »