”Singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia”, a spus recent ministrul apărării, Vasile Dîncu. Președintele l-a trimis marți să citească revista presei.

Întrebat astăzi despre declarația de zilele trecute a ministrului apărării Vasile Dîncu, privind posibilitatea unei negocieri cu Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a declarat: ”În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”.

Declarația ministrului făcută la Prima TV a provocat și reacția președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că cei care fac astfel de declarații sunt pradă manipulărilor rusești și, iar Kievul nu se poate negocia cu teroriștii.

Social-democratul Vasile Dîncu a făcut mai multe declarații nefericite de când e ministru al apărării.