Președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou despre evoluția severă a epidemiei COVID-19 atât în România, cât și în restul Europei.

"Am avut o nouă ședință de evaluare a evoluției epidemiei, cu accent pe pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Întreaga Europă este într-un moment dramatic, iar virusul se răspândește mult mai puternic decât în primăvară. Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor. România se confruntă la rândul ei cu o stiuație extrem de complicată, iar restricțiile intrate în vigoare luni au scopul de a proteja populația și de reducere a presiunii care apasă sistemul medical", a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei noi conferințe de presă.

Iohannis a mai spus că veștile legate de vaccinul anti-COVID sunt destul de bune în acest moment, dar "trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă".

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat despre strategia de vaccinare, iar șeful statului a reiterat că personalul medical și persoanele vulnerabile sunt primele categorii care vor beneficia de vaccin.