Președintele Klaus Iohannis a declarat că va trimite bugetul la reexaminare în Parlament și a mai spus că acesta rămâne un buget "bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are".

"Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral și prost, dar și neconstituțional. În ceea ce privește legea bugetului nu voi comenta decizia Curții, dar bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greșit, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale", a declarat Klaus Iohannis într-o declarație de presă. 

Președintele a anunțat că va trimite bugetul la reexaminare Parlamentului.

"Voi retrimite Parlamentului, pentru corectură și îmbunătățire, legea bugetului. Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar, în primul rând, responsabilitatea, să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României."

Șeful statului a punctat că Guvernul actual este cel mai slab de la Revoluție, iar bugetul pune în discuție respectarea Tratatelor internaționale la care România este parte.

"Cel mai slab Guvern din istoria post-decembristă, un Guvern PSD-ist al imposturii și incompetenței a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanții privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituțiile europene și de alte instituții internaționale. Este un buget care pune în discuție respectarea Tratatelor internaționale la care România este parte, dar, din nefericire, și a legislației în domeniu. Bugetul a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are nicio legătură cu economia, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării", a mai declarat președintele. 

Președintele Klaus Iohannis mai punctează că PSD spune că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor, dar a fost alocată creștere enormă a sumelor de bani alocate partidelor.

"În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism că nu se găsesc bani pentru a mări, la timp, alocațiile copiilor. Guvernul este disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci și bunul simț. Faptul că apar peste noapte inițiative precum Orodonanța lăcomiei sau intenția disperată a PSD de a pune mână pe rezerva de aur a României, arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și de aceea se caută noi și noi soluții exreme pentru a face rost de bani", a mai spus președintele.

De asemenea, Iohannis acuză PSD că a crescut taxele și impozite și susține că principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat este chiar PSD.

"Cine decontează nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate, răspunsul este simplu: cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD-ului. Degeaba strigă PSD sus și tare pe toate canalele că devină sunt alții. Tot timpul devină sunt alții. Nu! Nu sunt alții. Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români, buna funcționare a statului și economia de piață", a mai adăugat președintele Klaus Iohannis.

Todotată, șeful statului se întreabă cine a oprit PSD să facă investiții majore de când a venit la guvernare.

"În realitate, bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiții din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii 10 ani, iar investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții, care taie un miliard! Dar întreb și eu acum: cine a oprit PSD să facă investiții majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce, din 2016 încoace, albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi și spitale?", se mai arată în sursa citată.