Președintele Klaus Iohannis afirmă că despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-a știut de la început că nu este perfect, dar cu toate acestea el va fi aprobat de către Comisia Europeană.

"Da, PNRR-ul nostru, știm, am știut de la început că nu este perfect. De aceea, dacă vă amintiți, am spus de acum câteva luni de zile, că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluții, se schimbă anumite părți din Plan. Da, așa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție, Planul, totuși, a fost elaborat și este un plan rezonabil și va primi răspuns orice întrebare a Comisiei și, da, dacă sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei nu sunt eligibile, ele se scot din Plan, asta este, nu este foarte complicat", a explicat Iohannis în fața jurnaliștilor.

Acesta a adăugat și că nu tot ce este pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce rămâne eligibil și finanțabil trebuie pus în practică.

"Nu pot să accept să avem un plan, care, generic, este aprobat, banii sunt disponibili și să nu realizăm proiectele din motive birocratice. Chiar domnul președinte al Consiliului ne-a spus înainte că unele au mai fost depuse, dar, din cauza unor hibe birocratice, nu s-au realizat. Or, așa ceva, de data asta, nu mai accept. Deci, vom avea PNRR, va fi finanțat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de-abia atunci începe greul, fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate și într-un timp foarte scurt. Avem foarte puțin timp pentru a realiza aceste proiecte", a continuat șeful statului.