Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită vineri la Institutul "Matei Balș", acolo unde un incendiu a dus la moartea a cinci persoane. Președintele a cerut de la ministrul Sănătății să elaboreze rapid un proiect de reformă pentru sistemul sanitar.

UPDATE

"O zi foarte tristă, cu tragedia care s-a întâmplat aici. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Ei au fost duși la alte spitale unde vor fi tratați. Am discutat de când au fost anunțate forțele de intervenție cu cei care au condus intervenția și până acum am primit toate datele care sunt certe despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată, s-reacționat extrem de rapid, au stins focul, au mutat pacienții, din păcate pentru câțiva a fost prea târziu. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției", a declarat Klaus Iohannis. 

El a mai spus că "este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții", adăugând că i-a cerut ministrului Sănătății să lucreze la un proiect de reformă pentru sistemul sanitar din România. 

De asemenea, președintele a spus că așteaptă rapid acest proiect, adăugând că cei vinovați de incendiu vor fi trași la răspundere, dar problema este mult mai gravă.

Președintele a felicitat toți medicii și personalul medical din spitale pentru lupta pe care o duc de aproape un an cu epidemia, afirmând aceștia merită "laude și încurajări".

+++

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 13:00 la Institutul "Matei Balș". După o întâlnire cu cadrele medicale din spital, acesta va susține declarații de presă.

+++

De asemenea, potrivit unui anunț al Biroului de presă al Guvernului, la ora 13:30 Executivul se reunește într-o ședință, iar la ora 14:00 premierul Florin Cîțu va susține o declarație de presă.


Incendiu la Spitalul ”Matei Balș” din București-Controverse privind căldura/Raport privind nereguli

Mai mult pe EurActiv »