Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, prezent pe malul Argeșului la campania de strângere de gunoaie "Let's Do It, Romania!", că nu este suficient să ne enervăm când vedem deșeuri aruncate la întâmplare.

"Am venit astăzi aici ca să adunăm gunoaie aruncate de concetățeni de ai noștri care încă nu au înțeles că natura nu este groapă de gunoi. Pe drumul încoace sunt peste tot gunoaie, moloz și cred că este momentul să o spunem foarte clar și apăsat: trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai transmis că, dacă cineva care stă la oraș crede că nu are nicio legătură cu mediul, îl poate contrazice: "Nu există viață sănătoasă fără un mediul sănătos".

Klaus Iohannis a mai declarat că nu este suficient să ne enervăm dacă vedem gunoaie "lăsate de cineva care atât a înțeles".

Acesta a făcut apel la autoritățile locale să susțină astfel de inițiative, iar profesorii să facă în școli muncă de conștientizare în școli.