Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege președintele formațiunii, informează Agerpres.

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marți, într-o discuție cu jurnaliștii care îl însoțesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranșa după congresele PNL și USR PLUS.

Șeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese și consideră că premierul Florin Cîțu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

"Îl încurajez pe Florin să continue și să nu se teamă și pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîțu nu are motive să demisioneze sau să fie demis", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranșat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câștigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Șeful statului a afirmat că mai are discuții cu președintele PNL, Ludovic Orban. "Dar cine mai înțelege reacțiile lui Ludovic", a adăugat Iohannis cu privire la declarațiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Președintele Klaus Iohannis conduce, de marți până joi, delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.