Președintele Klaus Iohannis s-a declarat mulțuimit de felul în care Guvernul Orban a elaborat proiectul de buget pe anul 2020, iar asumarea răspunderii i se pare "fezabilă".

"Este un buget bun, care prevede sumele necesare la toate capitolele și cred că va fi un buget care poate să permită menținerea ritmului de creștere economică. Acest lucru este foarte important. Este un buget care permite continuarea unei politici pozitive în doeniul salarizării și a pensiilor", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai precizat că, "din păcate, din motive legate de Guvernele PSD-iste eșuate, bugetul nu s-a putut încadra în deficitul de 3%, însă, față de deficitul destul de mare pe care l-am înregistrat în anul în curs, bugetul pe anull viitor prevede o reducere și în anii viitori se va intra în zona de deficit de 3%".

Întrebat dacă ia în calcul să discute cu liderii politici în cazul asumării răspunderii pe buget, președintele a spus: "Dacă Guvernul se hotărște să promoveze bugetul prin angajarea răspunderii în fața Parlamentului, mi se pare o variantă fezabilă. Nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici, Toată lumea înțelege că mai este puțin până intrăm în perioada sărbătorilor".