Decizia UDMR de a vota legea recursului compensatoriu nu a fost solid fundamentată, astfel că textul trebuie corectat acum în Parlament, unde procedurile sunt foarte înaintate, a declarat luni, la RFI, liderul deputaților Uniunii, Attila Korodi.

"În Parlament, procedurile sunt foarte înaintate. Camera Deputaților, dacă adoptă un raport în Comisia Juridică, poate să intre în plen cu acest proiect de lege. De aceea, ar fi oportun să fie închisă această problematică în Parlament, pentru că sunt convins că dezbaterile ajută, dar semnalul dat de Guvern cred că e de înțeles, este nevoie să fie făcut un pas ferm în Parlament, a afirmat la RFI liderul deputaților UDMR, precizând că "recursul compensatoriu în forma actuală trebuie abrogat".

Korodi a adăugat că "o simplă abrogare creează o lipsă de abordare juridică a problematicii totale", prin urmare trebuie ca Ministerul Justiției sau specialiștii să vină cu o strategie și un text de lege, care să înlocuiască actualul act normativ și să nu lase un gol în procedurile juridice care privesc această speță.

Întrebat dacă regretă că UDMR a susținut recursul compensatoriu, Korodi a răspuns: ”Dacă mă gândesc către trecut, da, nu a fost o decizie solid fundamentată și atunci trebuie să aducem corecturi, trebuie să fie corectată, printr-o înlocuire totală a procedurilor pe această speță”.