Curtea de Apel București l-a validat luni pe Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei, la o lună de la scrutinul electoral.

Instanța a respins toate cele 52 de contestații pe motiv că ele au fost depuse târziu. Decizia este definitivă.

”În această săptămână, voi putea prelua oficial funcția și începem să construim împreună Noul București, adică să facem un oraș bun pentru oamenii cinstiți. Le mulțumesc din nou bucureștenilor pentru încrederea exprimată la urne și pentru dorința de a aduce o schimbare în acest oraș vitregit de către o administrație incompetentă. Ne revedem la depunerea jurământului, iar apoi, zi de zi, în calitate de partener”, a scris pe Facebook Nicușor Dan, după aflarea deciziei CAB.

Nicușor Dan susținea săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puțin o săptămână, din cauza a 52 de contestații depuse de către consilieri PSD și "apropiați" ai formațiunii.

"Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe orașe, multe primării în care primarii în funcție și-au preluat mandatul deja de câteva zile și au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La București, însă, la Primăria Generală, o să mai așteptăm cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD și apropiați ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel București", a spus el.

Nicușor Dan a menționat că în cererile de apel sunt invocate "motive ridicole", inclusiv frauda electorală, și că acestea preiau pasaje "copy paste", chiar și cu greșeli de ortografie.

"Se vorbește de fraudă electorală, în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greșelile de ortografie una din cealaltă. Și se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puțin - acum la patru săptămâni de la alegeri - decât reluarea alegerilor locale în București", a arătat primarul general ales.

Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea de "lașitate" și de "atitudine resentimentară".

"În primul rând, remarc lașitatea fostului primar PSD Firea, care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu le-a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor. Și apoi vreau să remarc atitudinea resentimentară și răutatea și rea-voința unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuților creștine", a menționat el.