Liberalii vor depune o nouă moțiune de cenzură în sesiunea de toamnă a Parlamentului, a anunțat liderul formațiunii, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv (BEX).

UPDATE liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că Ludovic Orban face "un joc ascuns" prin anunțul că PNL va depune moțiunea de cenzură.

"Cred că domnul Orban ori face un joc ascuns pe care nu-l înțelegm noi, are vreun blat ceva, ori a vorbit aiurea. De ce să faci moțiune de cenzură, din moment ce Guvernul trebuie să vină să ceară votul pentru restructurare? (...) Domnul Orban, din câte știu eu, nici nu e parlamentar. Cred că a ieșit cumva, așa, s-o sprijine pe doamna Dăncilă și nu înțeleg de ce", a spus el.

+++

"PNL a luat astăzi (luni - n.r.) în dezbatere situația politică și a luat decizia depunerii unei moțiuni de cenzură, cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliției de guvernare și retragerea unui partid din coaliția de guvernare. Practic, am decis să demarăm, imediat după decizii, procedurile privitoare la moțiunea de cenzură și am  mandatat liderii grupurilor parlamentare să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul României, evident, mai puțin grupurile parlamentare ale PSD", a declarat Ludovic Orban.

Orban a mai adăugat că, în cazul unui succes al moțiunii de cenzură, obiectivul PNL este :un obiectiv democratic, legitim, și anume acela de a da din nou puterea cetățenilor români să aleagă un Parlament legitim prin intermediul alegerilor anticipate".