Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că se implementează deja creșterea capacității paturilor ATI, iar acum se încearcă și creșterea personalului medical de terapie intensivă.

"Noi avem o capacitate în creștere, avem un plan de creștere al acestei capacități pe care o implementăm deja și putem crește capacitatea constant. Avem atât plan făcut în privința unităților spitalicești, unde se crește capacitatea, avem plan făcut și suntem pregătiți să dotăm orice fel de secție care va fi dedicată terapiei intensive pentru pacienții Covid. Sigur că încercăm, acum, să creștem personalul care susține activitatea secțiilor de terapie intensivă și nu numai, dar și a secțiilor celelalte, astfel încât să putem să creștem această capacitate. Sunt la nivelul nevoilor existente", a spus Orban, întrebat ce se întâmplă cu paturile de la ATI.

De asemenea, chestionat cu cât ar putea să crească numărul paturilor de la terapie intensivă și câte locuri libere mai sunt în acest moment, premierul a spus că răspunsul îl poate da ministrul Sănătății.

"Aș prefera să vă răspundă la această întrebare domnul ministru al Sănătății. Noi am avut discuții în fiecare zi pe tema aceasta, există deja plan făcut. Orice detaliu legat de creșterea capacității de a trata în secțiile ATI, cu detalii concrete, cred că este apanajul ministrul Sănătății să vă comunice aceste lucruri", a completat prim-ministrul.

+++

Potrivit datelor transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, 757 de pacienți cu COVID-19 sunt internați la ATI, cel mai mare număr de la începutul epidemiei în România.