Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu înțelege de ce fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, îl susține pe Florin Cîțu să preia șefia partidului.

"Discut cu Nelu Tătaru în mod constant. Dacă decide să-l susțină pe Cîțu, atunci e opinia sa. Personal nu pot înțelege motivele care determină această opțiune, deși cunosc motivele reale", a spus acesta.

Orban a mai adăugat că Biroul permanent al PNL Vaslui, organizație pe care Nelu Tătaru o conduce, a decis să îl susține pe el la șefia PNL și a mai completat că Tătaru "e unul singur", în comparație cu cei câțiva zeci de delegați de la Vaslui care vor participa la Congres.

Fostul premier a ținut să precizeze și că a avut o colaborare extrem de serioasă cu Nelu Tătaru în perioada pandemiei și l-a apreciat pentru ce a făcut ca ministru al Sănătății.

Ulterior, într-un mesaj postat pe Facebook, Nelu Tătaru a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu.

"Alegerile pe care le facem trebuie să fie corecte și să se îndrepte către cei care știu ce fac, dar mai ales către cei care pot livra rezultate reale", a scris acesta.


+++

În ultima perioadă mai mulți lideri PNL și miniștri care s-au regăsit și în Guvernul Orban și-au anunțat susținerea pentru ca Florin Cîțu să devină noul președinte al partidului.