Premierul Ludovic Orban a transmis miercuri un mesaj în care spune că "președintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume", iar liberalii nu-l vor implica pe acesta în disputa partidelor politice.

"Suntem mândri de președintele nostru. Președintele este garantul unității și stabilității naționale. Președintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alții făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate. Klaus Iohannis a reușit să obțină o finanțare europeană fără precedent, în valoare de 80 de miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru dezvoltarea României. Vom continua să apărăm Instituția Președintelui și nu-l vom implica pe Klaus Iohannis în disputa partidelor politice. Atacurile și limbajul suburban la adresa Instituției Președintelui fac rău României și nu ajută campania niciunui partid politic", a scris Ludovic Orban într-un mesaj pe Facebook.

Orban mai adaugă că Iohannis a câștigat de două ori alegerile prezidențiale și "este omul care beneficiază de cea mai mare ȋncredere ȋn rândul românilor", iar doar un parteneriat ȋntre președinte și Guvern poate garanta, ȋn următorii 4 ani, că România va merge pe drumul corect al normalității si dezvoltării.