Mai multi baroni au propus în Biroul Permanent Național o remaniere extinsă a Guvernului, printre cei vizați aflându-se Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, responsabili cu organizarea dezastruoasă a alegerilor din Diaspora.

După ce rezolvă numirea interimarilor de la Justiție, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni, Viorica Dăncilă ar urma să-și asume o remaniere extinsă. Pe lista celor remaniați ar putea figura ministrul de Interne, Carmen Dan, și cel de Externe, Teodor Meleșcanu, au precizat surse din partid pentru EurActiv. Premierul ar dori să se descotorosească de oamenii fideli lui Dragnea, pe listă figurând și consilierul ei Darius Vâlcov, condamnat penal în primă instanță.

În cadrul BPN s-a discutat ca PSD să rămână la guvernare atât timp cât rămâne și ALDE. Deocamdată, Călin Popescu Tăriceanu a asigurat-o pe Viorica Dăncilă că formațiunea sa rămâne în coaliție, în cadrul unei discuții avute de cei doi după condamnarea lui Dragnea.

PSD mizează că va putea păstra puterea, în condițiile în care există neînțelegeri între PNL și USR-PLUS privind desemnarea unui candidat comun la prezidențiale. Totodată, social-democrații apreciază că cele două formațiuni nu-și vor asuma guvernarea. 

O altă temă discutată a fost aceea a luării deciziilor, stabilindu-se că acestea se vor lua de acum încolo în CEx, nu "într-un birou”.