Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat marți că politicienii au reușit să pună punct "haosului politic prin maturitate și responsabilitate", la fel cum "părinții Marii Uniri s-au concentrat pe ceea ce îi unea".

"Sărbătorirea a 103 ani de la reunirea într-un singur stat a românilor din vechiul regat (Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș) ne găsește astăzi la finalul unei crize politice. Am reușit să punem punct haosului politic prin maturitate și responsabilitate și am reușit să punem bazele unei coaliții puternice de guvernare. Eforturile depuse de părinții Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărțea și s-au concentrat pe ceea ce îi unea ar trebui să fie o sursă de inspirație pentru întreaga clasă politică", a declarat Marcel Ciolacu miercuri, la ședința solemnă a Parlamentului consacrată sărbătoririi Zilei Naționale a României.

În contextul crizei economice și de sănătate din România, președintele Camerei Deputaților a transmis că toată clasă politică are datoria "să stabilizeze România în perioada următoare, indiferent de mizele politice sau electorale".