Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, după vizita de lucru pe șantierul autostrăzii A0, legat de revolta din PNL înainte de alegeri, că el a prins ultima revoltă în 1907.

"Ultima revoltă pe care am prins-o cred că e cea din 1907, de atunci n-am mai prins nicio revoltă. Lăsând gluma la o parte, sunt două partide vii (PSD și PNL - n.r.). Se întâmplă lucruri și în PNL, și în PNL, sunt partide care au o anumită dinamică, sunt orgolii, nemulțumiri, dar există decizii politice pe care liderii și le asumă", a spus Ciolacu, întrebat cum comentează revolta din PNL în ceea ce privește împărțirea județelor pentru alegerile locale.

Citește și: Șeful PNL Timiș și liderul CJ, mazilit de liberali pentru a face loc PSD-ului în funtea județului

+++

Răscoala țărănească din 1907 a avut loc în Flămânzi, Botoșani, și s-a răspândit în toată țara. Răscoala a fost înfrântă de Guvern, reprimarea ei de către armată soldându-se cu morți și răniți. Cauzele sunt, încă, controversate: au fost ani cu recolte mult mai slabe (ex. 1899, 1904), țărănimea își mărea constant suprafața agricolã, în detrimentul marii proprietăți, marea majoritate a țărănimii nu participă la revoltă, indivizi ce nu erau muncitori agricoli participă la evenimente, au fost mobilizați zeci de mii de țărani, ca soldați, ce nu au susținut revolta, din contră. (Wikipedia)