Liderul Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat joi că, în calitate de membru ALDE, se gândește să îl susțină pe Mircea Diaconu la prezidențiale. Ulterior a spus că a glumit cu presa și o susține pe Dăncilă

"În principiu vă asigur că mă mai gândesc când voi vedea care sunt candidații cei mai serioși. Varianta în calitate de membru ALDE, pentru că sunt și sper să rămân în continuare, evident că va fi și din partea mea sprijin pentru o candidatură independentă. Domnul Mircea Diaconu, am aflat întâmplător că este candidatul nostru și dacă este candidatul nostru merită să îl sprijinim”, a spus Meleșcanu, întrebat pe cine va susține la alegerile prezidențiale.

De asemenea, întrebat dacă se gândește să o sprijine pe Viorica Dăncilă, el a spus că nu a luat în calcul această variantă, dar "orice este posibil". 

La câteva ore după aceste declarații, Teodor Meleșcanu a scris pe pagina lui de Facebook că umorul lui nu a fost înțeles de presă.

"Astazi am fost intrebat de un ziarist, cu cine voi vota la Presedintia Romaniei. Umorul meu nu a fost inteles. Imi cer scuze.Asa cum am mai spus, voi lucra la refacerea proiectului PSD-ALDE. Da, ca membru ALDE l-as fi votat pe Calin Popescu-Tariceanu. Pentru ca domnia lui a abandonat lupta, evident ca o voi vota pe doamna prim-ministru Dancila. Este politicianul care a dovedit ca munceste pentru romani si Romania. Cu succes" , a scris acesta.