Fostul premier Mihai Tudose a fost ales joi președinte al organizației județene din Brăila cu 277 de voturi, scrie Obiectiv Vocea Brăilei. Prezent la eveniment, Paul Stănescu a spus că i-a cerut premierului Dăncilă să preia șefia PSD.

La conferința județeană a luat parte și vicepremierul Paul Stănescu, poziționat deja împotriva lui Liviu Dragnea.

Inițial, alegerile la PSD Brăila erau programate vineri, dar, după decizia convocării Comitetului Executiv Național, data alegerilor a fost mutată pentru joi seara, miza fiind reprezentarea organizației la CEx de mâine, unde s-ar putea decide soarta liderului social-democrat.

Fostul premier a declarat că a solicitat un mandat pentru CEx: ”Ne menținem punctul de vedere susținând acest demers, prin care solicităm demisia domnului Dragnea de la conducerea partidului".

Întrebat dacă a avut o discuție cu Viorica Dăncilă legată de preluarea președinției PSD în cazul în care Liviu Dragnea nu ar mai fi liderul partidului, Paul Stănescu a spus că a avut o discuție cu premierul: ”Acum, domnia sa rămâne să ne spună dacă va fi de acord sau nu va fi de acord. Dar noi am rugat-o să rămână în continuare președinte interimar al partidului, fiind președinte executiv. Doamna prim-ministru e un om de partid, e un om de echipă și eu cred că își va asuma acest lucru. Eu asta cred astăzi", relatează Agerpres.