Ministrul de interne Lucian Bode nu a putut prezenta în Parlament date pe care, potrivit funcției deținute, ar fi trebuit să le aibă.

După ce s-a remarcat la Transporturi doar prin faptul că nu ar fi știut că șoferul său a fost implicat într-un accident, deoarece dormea pe bancheta din spate, Lucian Bode a fost mutat de liberali la Ministerul de interne.

Marți, la o ședință comună a Comisiilor de apărare ale Senatului și Camerei Deputaților, Lucian Bode a spus că nu poate oferi date exacte privind numărul de cetățeni străini care au intrat anul trecut în țară, dar a adăugat că, "orientativ", 35.000 din cei 45.000 de cetățeni care au încercat să intre în România, în special pe ruta Balcanilor de vest, au fost întorși la frontieră, relatează Agerpres.

"Dacă ar fi să luăm o cifră, vă dau orientativ, dacă anul trecut au încercat să intre în România 45.000 de cetățeni, pe diverse rute, în special pe ruta Balcanilor de vest, aici vorbim despre Serbia, dar și dinspre Bulgaria și dinspre Ucraina, 35.000 - vă dau cifre rotunde, nu sunt exacte - au fost întorși la frontieră. Doar 10.000 au intrat în România și au beneficiat de prevederile tratatelor internaționale, legate de migranți și de solicitanții de azil", a afirmat ministrul de interne.

Întrebat câte persoane au intrat în mod fraudulos în România, ministrul a spus că a menționat deja acest lucru.

"Am dat un exemplu, dacă au fost 45.000, 10.000 au reușit să intre în România ilegal", a menționat Bode.