Deputatul PNL Mircea Banias a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19).


Grupul de Comunicare Strategică transmite că, potrivit declarațiilor acestuia, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic, iar în cazul său va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților. 

De asemenea, dintre toți parlamentarii testați sâmbătă la Palatul Parlamentului doar acesta a fost depistat pozitiv.

În mai 2017, Mircea Banias a fost exclus din ALDE și a devenit independent. În aceeași lună, împreună cu alți parlamentari ALDE, acesta merge la Pro România, de unde a demsionat decembrie 2019. La sfârșitul lunii februarie 2020 acesta a intrat în PNL.

+++

Senatorul Vergil Chițac, primul parlamentar român confirmat cu coronavirus, a participat lunea trecută la o reuniune a conducerii PNL. Inițial, el a respins informațiile privind problemele sale de sănătate, pentru a recunoaște după câteva zile că a contractat virusul. Din cauza lui, mai mulți membri ai guvernului, inclusiv premierul Ludovic Orban, și parlamentari au intrat în izolare.

Între timp, alți trei liberali au fost confirmați cu COVID-19.