Ministrul educației, Monica Anisie, și soțul său, Adrian Anisie, își construiesc o casă cu poligon de tir în comuna Valea Doftanei din județul Prahova.

În declarația de avere completată în luna iunie a acestui an, Monica Anisie a trecut un teren agricol de 790 de metri pătrați, cumpărat la Valea Doftanei, împreună cu soțul ei - comisar șef de poliție Adrian Anisie, fost director al Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov, în prezent pensionar, informează prahovainfo.ro.

Pe 23 iunie, Primăria Valea Doftanei a emis o autorizație de construire pe numele soțului Monicăi Anisie a unei locuințe demisol + parter și o anexă care constă într-un poligon de tir, valoarea lucrărilor fiind de 86.000 de lei, potrivit site-ului primăriei care a emis autoritzația.

Lucrarea urmează să fie executată de firma S.C. IDEAL PROIECT S.R.L. din Suceava.

Potrivit declarației de avere a Monicăi Anisie de pe site-ul oficial al Guvernului, terenul din Valea Doftanei de 790 de metri pătrați a fost cumpărat de ea și de soțul ei în 2020 ca teren agricol.

Potrivit aceleiași declarații de avere a ministrului, aceasta mai are pe numele ei două terenuri de 1.035, respectiv 10.000 de metri pătrați în Vidra, județul Ilfov. Primul a fost primit donație și este un teren intravilan, în timp ce al doilea a fost lăsat moștenire și este tot la categoria teren agricol.