Moțiunea de cenzură se dezbate și se votează miercuri, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

UPDATE

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis marți seara ca moțiunea de cenzură depusă de PSD-UDMR împotriva Guvernului să se dezbată și să se voteze miercuri, începând cu ora 12:00.

+++ 

Premierul Ludovic Orban a declarat că există un proiect pe masa Executivului pentru reglementarea alegerilor anticipate:

"Există un asemenea proiect și a rezultat necesitatea reglementării situației în cazul în care se ajunge la anticipate. La ora actuală, în legislația din România nu există o reglementare cu privire la anticipate"

El a mai precizat că pentru alegerea primarilor în două tururi nu există nicio OUG, proiectul fiind deja asumat în Parlament. 

+++

Surse politice au declarat pentru EurActiv România că Guvernul Orban ar urma să adopte o serie de OUG privind alegerile din acest an. Premierul Orban a confirmat ulterior necesitatea reglementării în cazul alegerilor anticipate.

Concret, social-democrații au primit informații că Guvernul Orban vrea să emită OUG pentru organizarea alegerilor locale și parlamentare în aceeași zi, dar și pentru alegerea șefilor de CJ din rândul consilierilor.

Astfel, cei din PSD au refuzat să se prezinte marți la ședința Birourilor permanente reunite, unde urma să se stabilească un calendar pentru votul și dezbaterea moțiunii.

Potrivit acelorași surse, PSD așteaptă ședința de Guvern, programată la ora 14.00, pentru a vedea dacă Guvernul va emite OUG pentru modificări în legislația electorală. În cazul în care Executivul ia această decizie, sursele spun că moțiunea de cenzură rămâne fără obiect. 

Surse din PSD au declarat că Guvernul ar intenționa să emită OUG și pentru alegerea primarilor în două tururi, proiect de lege pe care și l-a asumat deja în Parlament. 

"Tare mi-e teamă că vom ajunge eu și colegii mei la concluzia că domnul Dragnea, atunci când conducea Camera Deputaților, era mic copil față de actuala conducere a PSD care convoacă ședința BPR și uită să mai ajungă. Nici măcar un semn de politețe, un anunț, o informare să ne spună că boicotează această ședința convocată chiar de domnille lor", a declarat senatoarea Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că l-a sunat pe Marcel Ciolacu sa-l întrebe de ce nu vin social-democrații la ședință, dar nu a precizat ce au discutat.