Senatul a adoptat marți moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

În favoarea moțiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă și au fost înregistrate cinci abțineri, scrie Agepres.

În moțiunea intitulată "Democrația românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie", social-democrații îi solicită ministrului de Interne "să plece" de la conducerea acestui minister pentru că prin ordonanțele militare emise a fost luat "un lung șir de decizii contradictorii" și au fost impuse o serie de interdicții pe care, ulterior, le-a anulat.

Toate măsurile din perioada pandemiei cu noul coronavirus, deși restrictive, au fost corecte și au fost luate pentru a proteja sănătatea populației, a declarat Vela în fața senatorilor, conform sursei citate.

"Am pornit de la același start cu țări precum Spania, Italia, Franța, Belgia sau Marea Britanie, care astăzi înregistrează cifre tragice comparativ cu cele din România. Ceea ce ne demonstrează nouă - și dumneavoastră ar trebui - că măsurile, deși restrictive, au fost corecte și au fost luate pentru a proteja sănătatea populației", a spus Vela.

El a explicat că toate deciziile au fost luate în urma unor analize tehnico-științifice, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, prin adoptarea unor măsuri excepționale, cu efecte directe și imediate pentru a proteja sănătatea populației.

"În timp ce România înregistrează 930 de cazuri de persoane infectate la un milion de locuitori, Spania înregistrează 6.000, Franța - peste 2.700, Belgia - peste 4.900, Italia - peste 3.800 și Marea Britanie - aproape 4.000. (...) Aceste cifre sunt grăitoare, nu motive, discuții, cuvinte, fraze, propoziții într-o moțiune sau alta. Aceste cifre arată că am luat cele mai bune măsuri. Reprezintă realitatea care nu poate fi contestată de niciun consilier din staff-ul dumneavoastră care vă formulează aceste texte de moțiune", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a adăugat că orice demers care conduce spre mai puține persoane infectate, spre mai puține decese și spre mai multe persoane vindecate este un un câștig pentru toată lumea, indiferent că este de 'stânga' sau de 'dreapta'.

"Vă rog să-i transmiteți specialistului care a scris această moțiune să facă un exercițiu de imaginație și să înțelegem cum ar fi arătat această statistică cu Viorica Vasilica Dăncilă - premierul României", a afirmat Vela.