Deputatul USR Claudiu Năsui a depus un proiect legislativ de modificare a Regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete.

"Zilele acestea am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie, de aceea am depus un proiect pentru modificarea regulamentului. Astfel, pe viitor, toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat va putea fi evitată. Toate voturile vor fi deschise și transparente, fix așa cum este și votul pe legi.Proiectul prevede modificarea regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete", a anunțat Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

El face apel către politicieni să nu se mai ascundă după voturi secrete și să nu mai facă jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere.

El face referire și la acuzele pe care PNL și USR le-au lansat zilele trecute legate de votul secret prin care Florin Iordache a fost ales președinte pe viață al Consiliului Legislativ.

"Zilele acestea am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat", a mai scris deputatul.

+++

Potrivit Regulamentului ședințelor comune ale celor două Camere, votul deputaților și al senatorilor este personal și poate fi deschis sau secret. Votul secret poate fi exprimat prin buletine de vot, cu bile sau electronic.