Parlamentarul PSD Eugen Nicolicea a explicat de ce jurnaliștilor li s-a limitat accesul în clădirea Parlamentului și au doar un spațiu delimitat de unde nu mai pot pune întrebări politicienilor.

 

„Având în vedere comportamentul pe care l-au avut invitații și reprezentanții presei, s-a căutat să se evite astfel de incidente. Nu știu, vi s-a părut normal să nu se poată să se treacă dintr-un loc în altul, să încurce cine a încurcat traseul unui premier și al unui președinte? Păi nu vă vizează pe dumneavoastră, vizează absolut pe toată lumea, ca să nu se mai întâmple. Altădată, pe viitor, aveți grijă de comportament. Deci aceasta este o atitudine eronată. Aveți dumneavoastră jos toate dotările. Există sala presei, aveți tot ce vă trebuie acolo? Și dumneavostră stați tolăniți aici ca la autogară”.

Reprezentanții presei nu mai au posibilitatea de a se apropia de politicieni pentru a pune întrebări. Ei trebuie să aștepte într-un spațiu special amenajat și încercuit, un țarc. Acolo, dacă vor dori, politicienii se vor duce ei la jurnaliști dacă vor avea ceva de transmis.

Cu alte cuvinte, jurnaliștii nu mai pot pune întrebări cui doresc, ci politicienii aleg cine și ce spune presei.

Decizia conducerii Parlamentului vine după ce săptămâna trecută a avut loc un protest. Un grup de 9 persoane, invitate la grupul parlamentar USR, au protestat pe hol. De altfel, Coaliția PSD-ALDE a interzis accesul invitaților USR în Parlament, dar invitații partidelor de la putere au acces nestingherit.