Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, s-a dus la uzina de reparații STB, acolo unde primarul general, Gabriela Firea, se afla într-o vizită, pentru a o invita pe aceasta la o dezbatere.

"Aam aflat că astăzi, la ora 11.00, primarul în funcție urmează să viziteze uzinele URAC din spatele nostru, care țin de STB. După cum știți i-am adresat de-a lungul timpului mai multe provocări Gabrielei Firea de a participa la o dezbatere și domnia sa a zis că vrea să fie la o bază STB și, atunci, m-am gândit să-i îndeplinesc dorința. De aceea am pus pupitrul, o așteptăm în continuare", a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Dan a declarat că a sunat-o la ora 10.00 și i-a spus că o să fie la uzină, dar Gabriela Firea nu i-a răspuns.

"Am sunat-o pe doamna Firea la ora 10.00. Nu mi-a răspuns. Este o persoană ocupată. I-am dat un SMS, chiar atunci, în care i-am spus că am aflat că vine la URAC. I-am spus că îi îndeplinesc dorința și că o invit la această dezbatere la baza STB. Mi-a răspuns prin SMS. Nu este nici legal, nici civilizat să fac public răspunsul. În esență, mi-a oferit o consultanță politică. Mi-a dat niște sfaturi politice", a spus Nicușor Dan.

În ultima perioadă, candidatul susținut de USR PLUS și PNL pentru Primăria Capitalei i-a adresat Gabrielei Firea mai multe invitații la dezbateri, dar aceasta le-a refuzat de fiecare dată.