Nicușor Dan a anunțat miercuri seară că va candida independent pentru Primăria Capitală și cere susținerea Alianței 2020 USR PLUS.

"Nici USR, nici PLUS, nici PNL nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susțină la Primăria Municipiului București. Eu cred că imediat ce o să se termine toate această nebunie cu probleme naționale, șefia Camerei Deputaților, moțiune de cenzură, eu cred că o să existe înțelepciunea ca opoziția să vină cu un candidat comun la Primăria București și eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat. Eu vreau să fiu să fiu candidat independent susținut de partid, respectiv alianță", a afirmat Nicușor Dan la B1 TV.

El a mai precizat că "nu există nicio decizie în USR privind candidatul la Primăria Capitalei".

Fondatorul USR recunoaște însă că Gabriela Firea este greu de învins, soluția fiind un candidat comun al opoziției.

"Gabriela Firea este foarte greu de bătut, nici candidatul Alianței, nici candidatul PNL nu poate să o bată singur. Singura posibilitate este ca opoziția să aibă cu candidat comun. O să accepte alianță să sprijine candidatul PNL? Nu! O să accepte PNL să sprijine candidatul alianței? Nu! Atunci să sprijine un independent să câștige toată lumea", a conchis Nicușor Dan.

Și alții se pregătesc de alegeri

USR și PLUS au decis să meargă la alegerile locale din București cu un candidat comun, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide. În competiția internă pentru desemnarea candidatului comun vor participa, cel mai probabil, Vlad Voiculescu (PLUS) și Roxana Wring (USR), care conduc organizațiile de București ale celor două partide.

De la PNL, consilierul municipal Ciprian Ciucu și-a exprimat intenția de a candida, iar de la PSD primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea un nou mandat.