Florin Cîțu își propune data de 15 decembrie pentru prezentarea proiectului de buget pentru 2020.

Noul ministru al finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți că va încerca să prezinte un proiect de buget până la jumătatea lunii decembrie, atenționând că documentul lăsat de fostul ministru Eugen Teodorovici este valabil pentru un cabinet cu 28 de ministere, în timp ce actualul guvern are doar 16 ministere.

„Proiectul de buget lăsat de Eugen Teodorovici este pentru 28 de ministere. Din fericire pentru România o să avem 16 ministere, deci va trebui să lucrăm la acel proiect de buget să vedem dacă mai merge. Eu nu cred că putem să pornim de la el”, a spus Cîțu, la Digi24.

„Este clar că trebuie să venim cu un buget în acest an, cât mai rapid. Depinde de ceea ce găsim acolo”, a subliniat noul șef al finanțelor, potrivit Agerpres.

Eugen Teodorovici a anunțat luni, în conferința de presă de bilanț, că va preda succesorului său un proiect de buget care să reflecte cu prioritate sumele necesare pentru majorarea veniturilor românilor, iar dacă acestea nu se vor regăsi atunci va depune amendamente.

„Voi preda noului ministru al finanțelor publice un proiect de buget despre care îmi doresc ca atunci când va ajunge în Parlament să reflecte cu prioritate sumele necesare pentru ca toate veniturile românilor (să se majoreze - n. r.), mă refer aici la salarii, la pensii, așa cum legile astăzi în vigoare prevăd. De asemenea, sumele necesare dezvoltării comunităților locale, tot ce înseamnă facturi pentru proiectele guvernamentale, știm foarte bine: PNDL 1, PNDL 2, Fondul de Dezvoltare și Investiții și orice altă investiție la nivel central sau la nivel local. În caz contrar, în cazul în care aceste sume nu se vor regăsi în bugetul propus de Guvernul Orban, cu siguranță că în Parlamentul României aceste amendament vor fi aduse bugetului pentru 2020, astfel încât ceea ce ne-am asumat pentru anii care urmează să se și întâmple din punct de vedere economic”, a spus Teodorovici.