Parlamentul a aniversat luni 30 de ani de la adoptarea Constituției în vigoare printr-o ședință solemnă.

La intrarea în plenul Camerei Deputaților, unde a avut loc ședința solemnă, câțiva parlamentari AUR au înșirat mai multe perechi de cizme de cauciuc în care au pus nuiele legate cu panglici în culorile drapelului României.

"Cadourile" de la Moș Nicolae au fost, spuneau cei de la AUR, un semnal de alarmă pentru liderii politici despre sărăcia din țară, dar și despre obrăznicia lor.

Din tablou a lipsit cizma pentru liderul USR, Dacian Cioloș, despre care AUR a spus că "e europarlamentar, ce să caute aici?". Totuși, câteva etaje mai sus, acesta făcea declarații de presă.

Singurul care și-a luat nuiaua a fost președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu. Acesta a intrat în plen cu joarda, nu înainte de a se amuza de gestul colegilor din Parlament.

La discursurile din plen, senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă și-a încheiat discursul afirmând că i-a cerut Sfântului Nicolae să îi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României.

"Asta mi-a lăsat", a strigat senatoarea, care a scos dintr-o traistă cu motive tradiționale o botniță metalică pentru câini pe care a și pus-o la gură. "Trăiască România liberă! Jos botnița!”, a strigat, în cele din urmă, Șoșoacă. 


Așa cum reiese din materialul publicat anterior, președintele Klaus Iohannis, invitat la ședința solemnă, a lipsit din plen.