Premierul Nicolae Ciucă a numit- marți pe Cristina Mirela Nedelcu (PSD Vrancea) în funcția de subsecretar de stat în Ministerul Culturii, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Cristina Nedelcu este consilier local PSD Focșani și conduce, de mai mulți ani, Școala Postliceală Sanitară de stat ”Hippocrate”. Este profesor de chimie și soția unui fost consilier județean PSD Gabriel Nedelcu, relatează G4Media.ro.

Ea a devenit cunoscută în 2018, când profesorii de la Școala Postliceală unde Cristina Nedelcu era director au primit dispoziție de la aceasta să adune cât mai mulți elevi pentru mitingul PSD organizat de Liviu Dragnea împotriva ”statului paralel”. Elevilor li se spunea că trebuie să meargă la miting, plecarea fiind programată sâmbătă, 9 iunie, la ora 15.00, la sediul școlii, iar întoarcerea acasă urmând să se producă în noaptea de sâmbătă spre duminică, transportul fiind asigurat cu autocarul școlii, potrivit presei locale.

Potrivit sursei citate, Cristina Nedelcu a confirmat numirea, însă a precizat că se află la oră și că nu mai poate da detalii despre competențele care au propulsat-o în această funcție.