Premierul Ludovic Orban a anunțat că Insula Belina și Brațul Pavel din județul Teleorman vor reveni joi în administrarea statului român.

"Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina și Brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD și ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se smnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina și a Brațului Pavel, iar preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase CJ, adică beneficiarul Tel Drum", a declarat Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern.

El a mai spus că preluarea insulei și a brațului va fi una "curată", iar apoi trebuie verificat tot ceea ce s-a construit ilegal acolo, iar MinisteruL Mediului va trebui să vină cu o Hotărâre de Guvern în care să fie reglementate aspectele privind administrarea obiectivelor.

+++

Pe 26 noiembrie 2018, Insula Belina și Brațul Pavel au revenit în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Județean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român.