Liderii Parlamentului, Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, i-au trimis o scrisoare premierului Ludovic Orban prin care îi cer să prezinte în Parlament un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor.

"În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceți, a declarațiilor contradictorii ale miniștrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luați pentru limitarea impactului economic și social al epidemiei cu SARS-CoV-2 și a stării de incertitudine care caracterizează viețile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări", se arată în scrisoare.

Ciolacu a scris și pe pagina sa de Facebook faptul că "românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei și pune carul înaintea boilor".

"PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianțe politice în loc să se alieze cu cetățenii pentru a depăși vârful pandemiei. Iar începerea în siguranță a școlii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza și alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniștrilor care se bat cap în cap", a mai scris acesta.