Premierul Ludovic Orban susține că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Bucureștiului, care va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor concurenți.

„Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o vom face în București, prin testarea potențialilor candidați ai PNL. Va fi desemnat candidat la Primăria Capitalei acel candidat care are cea mai mare șansă să câștige alegerile”, a declarat sâmbătă Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă este exclusă varianta ca Nicușor Dan să fie susținut ca independent, premierul României a precizat că Partidul Național Liberal va avea candidat propriu: „Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

În trecut, PNL a discutat cu Alianța USR-PLUS pentru susținerea a unui candidat unic din partea opoziției.

USR București a decis că îl va susține pentru Primăria Capitalei pe Nicușor Dan, cel care a fondat formațiunea, dar a părăsit ulterior partidul în urma unor conflicte cu conducerea acestuia. PLUS îl susține pe fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu, pentru a candida împotriva Gabrielei Firea, care își dorește un al doilea mandat la Primăria Municipiului București.

Ludovic Orban a mai spus sâmbătă că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o candidatură a sa la Primăria Capitalei, după ce două instituții de presă au scris că șeful statului i-ar fi cerut liderului liberal să candideze împotriva Gabrielei Firea.

„Este complet fals faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi solicitat candidatura mea la primăria Capitalei. Totodată, reiterez faptul că decizia Consiliului Național al PNL este ca președintele partidului să asume responsabilitatea poziției de prim-ministru, decizie care nu a fost în niciun moment contestată de vreun membru al partidului”, a scris Orban, într-un drept la replică transmis G4Media.

De asemenea, premierul a negat că relația sa cu șeful statului s-ar fi deteriorat, deși Iohannis a refuzat să spună dacă îl va numi tot pe Ludovic Orban ca premier, după o eventuală sesiune de alegeri anticipate.