În momentul de față nu se ia în calcul reintroducerea carantinei la nivel național din cauza COVID-19, susține premierul Ludovic Orban.

Aflat într-o vizită oficială în Franța, premierul a fost întrebat despre reintroducerea carantinei, așa cum s-a întâmplat în primăvară în majoritate țărilor, iar acum unele state europene revin la această măsură.

"Nu avem în discuție o astfel de eventualitate în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală și obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal. Repet, cu condiția respectării normelor de protecție a sănătății, care sunt simple, nu sunt complicate", a spus Orban.